Connected - sculptuur te zien tijdens de expositie. Foto: Hans de Vos
Connected - sculptuur te zien tijdens de expositie. Foto: Hans de Vos (Foto: Hans de Vos)

Houtense geselecteerd voor Rijswijk Textiel Biënnale

HOUTEN - Mirjam Kruisselbrink, beeldend kunstenaar uit Houten, is deze zomer geselecteerd voor de Rijswijk Textiel Biënnale 2019 in museum Rijswijk. Tijdens deze tweejaarlijkse textielexpositie die duurt tot en met 6 oktober, zijn een aantal van haar sculpturen te zien. Een tentoonstelling met 22 veelal internationale kunstenaars.

Haar fascinatie voor textiel komt voort uit haar jeugd. "In mijn jeugd was ik veel bezig met lapjes, stoffen en wol. Breien, dat ik van mijn oma leerde, het in elkaar zetten van een stoffen pop en maken van poppenkleertjes op een hele oude Elna naaimachine met trapmechanisme, die ik van mijn opa had gekregen: een kleermaker. Ook had ik een tante die wandkleden weefde en die voor mijn nichtje en mij van een houten raam met spijkers een weefgetouw in elkaar zette en ging ik in de vakanties wedstrijdjes doen wie de grootste bol kon haken. Bij het ouder worden, raakte dit op de achtergrond en kreeg ik andere interesses."

"In de tussentijd kreeg ik wel veel kunst voorgeschoteld vanwege een moeder die beeldend kunstenaar is en een atelier aan huis heeft. Hier startte ook mijn professionele carrière met het maken van beelden van klei en was. Tot ik mij op een gegeven moment verder wilde ontwikkelen en me aanmeldde voor de Nieuwe Akademie Utrecht, een zaterdagakademie voor beeldende kunst. Hier kreeg je allerlei disciplines aangereikt, voerde je opdrachten uit, maar ontwikkelde je je ook door heel veel thuis te werken aan eigen werk, dat beoordeeld werd. In de loop van deze opleiding kwam het werken met textiel steeds vaker en prominenter naar voren. Het kwam eigenlijk als vanzelf naar boven drijven."

Mirjam heeft een atelier in het Kunsthuis Houten. "Een fijne plek midden in het centrum, waar allerlei kunstenaars en creatieve bedrijfjes aan het werk zijn!".

Benieuwd naar wat ze maakt? Ga dan naar haar website: www.mirjamkruisselbrink.nl
Informatie over de textielbiënnale kun je vinden op: www.museumrijswijk.nl

Meer berichten