V.l.n.r.: de Kat, de Vos, Pinokkio en Japie Krekel
V.l.n.r.: de Kat, de Vos, Pinokkio en Japie Krekel (Foto: Bert Holtmann)

Balletvoorstelling Pinokkio

HOUTEN - Op zaterdagavond 29 juni en zondagmiddag 30 juni heeft Balletschool Helen Wilson voor volle zalen het ballet Pinokkio ten tonele gebracht in Theater Aan de Slinger in Houten. Het verhaal werd vertolkt door bijna 100 leerlingen, variërend in leeftijd van 3 jaar tot 40+.
Pinokkio is het alom bekende verhaal van de poppenmaker Gepetto die zijn lang gekoesterde wens in vervulling ziet gaan wanneer zijn houten pop, na veel avonturen, een echt jongentje wordt.

Het meeslepende verhaal werd in negen indrukwekkende scènes overgebracht aan het enthousiaste publiek door middel van dans en schitterende kostuums. De rol van Pinokkio werd vertolkt door Rebecca van den Hoeven, die door haar overtuigende en ontroerende dans en mimiek Pinokkio echt tot leven wist te brengen.

Ook de decorstukken waren schitterend, onder meer toen Gepetto met gevaar voor eigen leven in een klein bootje op een woelige zee op zoek ging naar Pinokkio en de levensgrote walvis tegenkomt én bij het prachtige theater van de gemenerik Stromboli, die Pinokkio achter de tralies zet.

Door de kwaliteit van dans en toneel was elke scène prachtig. De een-na-laatste scène echter, die zich afspeelde in de walvis waar Gepetto Pinokkio terugvindt, was helemaal adembenemend. De choreografie waarbij meer dan twintig dansers tegelijkertijd op het toneel stonden als ‘corps de ballet’ was zo indrukwekkend dat deze in een professionele dansomgeving niet zou misstaan.

De leerlingen van Balletschool Helen Wilson krijgen hun lessen volgens het systeem van de Royal Academy of Dance. De balletschool is dan ook een gecertificeerde dansschool, die staat voor een hoge kwaliteit van klassiek ballet.

De Pinokkio-voorstelling was inmiddels de twaalfde van de grote tweejaarlijkse voorstellingen van Balletschool Helen Wilson. Leerlingen die in de beginjaren van de balletschool als peuter op het toneel stonden schitterden nu als volleerd prima donna op het toneel.

Grote dank gaat uit naar de vele vrijwilligers die deze megaproductie tot leven hielpen brengen.

Meer berichten