Amnesty en het werk van Amnesty stond letterlijk in het zonnetje tijdens de boekenmarkt in Houten. Er werd 8000 euro opgehaald. Vorig jaar was dat 5500 euro.
Amnesty en het werk van Amnesty stond letterlijk in het zonnetje tijdens de boekenmarkt in Houten. Er werd 8000 euro opgehaald. Vorig jaar was dat 5500 euro. (Foto: )

Boekenmarkt voor Amnesty goed bezocht

Tijdens de Amnesty Boekenmarkt op zaterdag 6 juli werd maar liefst 8000 euro opgehaald. Mooi weer en een fijne sfeer, veel kopers en uitstekend gesorteerde boeken hebben daar vast aan bijgedragen.

Houten - Vanaf 6 uur waren vrijwilligers al in de weer met het opzetten van de kramen en ophangen van de spandoeken. Om 7 uur werden de op pallets gestapelde 310 dozen met boeken door De Rooij op Het Rond afgeleverd. Na het verdelen van de dozen over de kramen startte de Boekenmarkt tegen 9 uur en meteen werd het druk. Al snel klonken er complimenten: "Zulke goede boeken! Ik kom er speciaal voor". Soms vormde zich een rij bij de PIN-automaten en stapels van tien boeken of meer waren geen uitzondering. Ook in de kinderhoek was het druk en zaten vaak jonge kinderen gezellig te lezen. Volwassenen verdiepten zich in de kunstboeken, reisgidsen, boeken over geschiedenis of psychologie, en de kookboeken. Coördinator Ferdinand Hoogewoud: "Wat een schitterende dag, van begin tot eind. Wij zijn dankbaar voor alle mensen die boeken inleverden en alle mensen die boeken kochten. Ondanks de e-reader: het einde van het papieren boek is nog lang niet in zicht! Volgend jaar weer!".

Meer berichten