Een Brevet van Vermogen voor  Henny Jongerius. Foto: Bruun van Asten
Een Brevet van Vermogen voor Henny Jongerius. Foto: Bruun van Asten (Foto: Bruun van Asten)

Bestemming bereikt! Heropening Schoneveld

HOUTEN - De heropening van Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld werd afgelopen vrijdag gevierd na de grote reparatie aan het dak. Marleen Biesheuvel, een betrokken inwoner van Houten, nam het initiatief voor het feest. Vaste bezoekers, bewoners, buren, gemeente Houten, de bouwers en vrijwilligers waren aanwezig om samen dit bijzondere moment te vieren met een ceremonie; het afbreken van de laatste steiger, het inmiddels welbekende Schoneveld-lied en flink tromgeroffel gaven het sein voor een nieuwe start.

Uit handen van wijkbewoner Henk Smith ontvingen wethouder Kees van Dalen en Gemeenteraad, Willy Lavegeen en Henny Jongerius van 'van Houten&co' een brevet van vermogen voor hun inzet voor het behouden van Schoneveld. Na een spannende tijd en moeilijke beslissingen voor de Gemeente Houten, is iedereen blij dat het wijkcentrum haar deuren open kan houden. Beheerder Henny Jongerius heeft met zijn groep vrijwilligers veel zin om Schoneveld nog meer te laten bruisen dan ooit! Omroep Houten heeft het feest in een filmverslag vastgelegd, zie www.omroephouten.nl.

Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld had een nieuw dak nodig. De gemeente moest hiervoor op korte termijn beslissen of de reparatiekosten opwegen tegen het maatschappelijk belang van Schoneveld. Van Houten & Co deed onderzoek naar de meerwaarde voor bewoners van Houten en gebruikers van Schoneveld. Hiervoor werd ook een enquête uitgezet die meer dan 1000 keer werd ingevuld. Op www.vanhoutenenco.nl is het rapport in te zien.

Meer berichten