Houten telt een toenemend aantal ouderen, die een nieuwe ‘draai’ aan hun leven moeten geven na pensionering, het wegvallen van de partner of misschien vermindering van vitaliteit. Foto: Bert Boeschoten
Houten telt een toenemend aantal ouderen, die een nieuwe ‘draai’ aan hun leven moeten geven na pensionering, het wegvallen van de partner of misschien vermindering van vitaliteit. Foto: Bert Boeschoten (Foto: )

Introductieworkshop over veerkracht op leeftijd

HOUTEN - POWER Houten is een project voor senioren die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid, ook als je ouder wordt.

In september start de derde serie van vijf workshops waar je met elkaar in gesprek gaat over je interesses, ideeën en wat er nodig is om dat te realiseren. De workshops vinden plaats op de donderdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur om de 14 dagen: 19 september, 3, 17 en 31 oktober en 14 november. De workshops worden begeleid door enthousiaste, ervaren vrijwilligers van PowerHouten. Meestal ontstaan tijdens de workshop-serie informele 'netwerken', waarin deelnemers, ook na de terugkomdag, doorgaan met verschillende activiteiten.

Introductieworkshop
Op donderdag 12 september is in Wijkcentrum Schoneveld van 10.00 tot 12.00 uur de introductieworkshop van Power Houten. Hier kun je (kosteloos) kennismaken met de workshops die op 19 september starten. Je krijgt uitgebreide informatie over de inhoud van de workshops en een voorproefje van de werkwijze. Daarna kun je je opgeven als deelnemer.

Belangstellenden voor een introductieworkshop kunnen zich aanmelden via de website van PowerHouten: www.powerhouten.nl. Wie eerst meer informatie wil kan contact opnemen met een mailtje naar post@powerhouten.nl of telefonisch met Peter Peters (030 6375546) of Nies van Grondelle (030 6377261).

POWERHouten
POWERHouten is een project opgezet door een aantal enthousiaste Houtense vrijwilligers, die senioren uit Houten graag willen laten kennismaken met de serie workshops Power, veerkracht op leeftijd. Het project bestaat uit een kleine projectgroep die de organisatie ter hand heeft genomen. Deze projectgroep wordt geadviseerd door een adviesraad van vier personen.

Kijk voor meer info op www.powerhouten.nl

Meer berichten