Foto: Het was een zeer geslaagde ochtend voor de bewoners van de Randhoeve, FC Utrecht en gemeente Houten.
Foto: Het was een zeer geslaagde ochtend voor de bewoners van de Randhoeve, FC Utrecht en gemeente Houten. (Foto: )

Verbinding tussen FC Utrecht en Houten

HOUTEN - Het was één en al gezelligheid in de kantine van de gemeente Houten. Steeds meer tafels en stoelen werden aangeschoven waardoor er één lange tafel ontstond met meer dan 25 mensen. Dit typeert de cohesie tussen de bewoners van de Randhoeve. En dat was twee jaar geleden wel anders.

Door Naomi Wijling

Zo'n twee jaar geleden zeiden de bewoners elkaar in het appartementencomplex gedag en daar bleef het ook bij. FC Utrecht organiseert ieder jaar een kerstdiner. De bewoners van de Randhoeve waren door de gemeente, twee jaar geleden, uitgenodigd om hiernaar toe te gaan en dat heeft een zeer positieve uitwerking gehad op de bewoners.

"Elke maandagochtend komen wij bij elkaar, hier in de kantine van het gemeentehuis om gezellig met elkaar koffie en thee te drinken," vertelt Rein van Voorst, voorzitter bewonerscommissie, trots. "We kijken ook echt naar elkaar om. Als iemand ziek is of als iemand naar het ziekenhuis of de huisarts moet, wordt er gekeken of iemand kan rijden."

Vorig jaar is besloten om aan het eind van het jaar een stamppotten avond te houden. Afgelopen donderdag kwamen twee dames en Gert Kruys van FC Utrecht langs om een plaat uit te reiken. Deze plaat staat symbool voor de samenwerking tussen FC Utrecht en gemeente Houten. Namens de gemeente nam wethouder Gert van Dalen de plaat in ontvangst.

Marlou Peeters (FC Utrecht) benadrukte dat zij het belangrijk vinden dat mensen elkaar leren kennen en ook dat kinderen gezond eten en bewegen. Na de nodige speeches en bedankjes werden de bewoners gevraagd voor een foto in de hal. Onder bezielde leiding van een fotograaf zong iedereen het lied van FC Utrecht uit volle borst. De sfeer zat er heel goed in. Marlou kreeg namens de bewoners nog een verrassing. De lamp in de vorm van een vlinder staat symbool voor wat FC Utrecht voor de bewoners heeft betekend. Een beetje overrompeld nam ze het cadeau in ontvangst.

Ook de bewoners gingen met een cadeau naar huis. Ze hebben een kaartje gekregen voor de thuiswedstrijd van FC Utrecht..

Meer berichten