Foto: MARJOLEIN THIJSE

Burgemeester Gilbert Isabella bezoekt Bibliotheek Houten

HOUTEN - Op vrijdag 13 september om 10 uur brengt Burgemeester Gilbert Isabella een bezoek aan de Bibliotheek Houten-Centrum. In het kader van de landelijke Week van de Alfabetisering komt hij een kijkje nemen bij de taalactiviteiten die de Bibliotheek organiseert ter voorkoming van laaggeletterdheid.

Bezoek Burgemeester

Het thema van de Week van de Alfabetisering is dit jaar Durf! Van 10 tot 11 uur is de Burgemeester aanwezig om met eigen ogen te zien dat er veel Durf voor nodig is om op volwassen leeftijd aan de slag te gaan met het verbeteren van het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Taalvrijwilligers en deelnemers van de Praattafel en de Taalinloop vertellen hun verhaal.

Overige activeiten

Tijdens de Week van de Alfabetisering (9-15 september) zijn er diverse leuke activiteiten in de Bibliotheek Houten-Centrum. Op maandag 9 september kun je van 19.00 -20.30 uur tijdens de Taalinloop meezingen tijdens 'Zing Nederlands met me'. Op donderdag 12 september is er weer een voorleesfeest in samenwerking met het Houtens Muziek Collectief. En als je nieuwsgierig bent hoe een verhaal in het Turks, Frans, Papiamento, Utregs', Arabisch of Tigrinya' klinkt, dan kun je dagelijks van 15.00 -15.30 uur aansluiten bij het voorlees half uurtje. Elke dag staat er een andere taal op het programma. Check onze website voor de details.

Week van de Alfabetisering
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. De Week van de Alfabetisering wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven.

Kijk voor meer informatie en alle overige activiteiten in de Week van de Alfabetisering op www.bibliotheeklekijssel.nl/week-van-de-alfabetisering.

Meer berichten