Logo TechniekFabriek
Logo TechniekFabriek (Foto: De TechniekFabriek)

De TechniekFabriek werft vrijwilligers op de Activiteitenmarkt

HOUTEN - De TechniekFabriek, de Houtense techniekwerkplaats voor kinderen, groeit en bloeit! De technieklessen onder schooltijd voor de bovenbouwklassen van Houtense basisscholen verdubbelen in het nieuwe schooljaar. Eind september starten de naschoolse workshops weer, met daarbij een nieuwe groep voor 12+ deelnemers. Er is dus weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers om de workshops te begeleiden en voor te bereiden.

De TechniekFabriek, inmiddels in het vijfde jaar, is dé techniekwerkplaats van Houten geworden. De plek waar na schooltijd kinderen met en zonder autisme, en onder schooltijd alle kinderen uit de bovenbouw van de Houtense basisscholen technieklessen komen volgen, begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

Activiteitenmarkt
Op 7 september laat de TechniekFabriek aan de Houtense inwoners zien hoe leuk het is om onderdeel uit te maken van het begeleidersteam. Er zijn demonstraties van techniek- en computerworkshops en verschillende activiteiten voor kinderen. Naast het vertrouwde zuurstokzagen en spijkers meppen kunnen ze dit jaar een vogelhuisje bouwen voor meesjes. Deze vogeltjes helpen ons graag in het bestrijden van de eikenprocessierups.

Bijzondere sponsoring door Pastoe
De in Houten gevestigde meubelfabriek Pastoe stelt een A’dammer kast ter beschikking aan de TechniekFabriek om te verloten. Voor deze gewilde Dutch Designklassieker zijn 200 loten van 5 euro per stuk beschikbaar. De verkoop start tijdens de Activiteitenmarkt.

Kennismaken: voor vrijwilligers en kinderen
Op donderdagavond 12 september is er vanaf 19.30 uur een kennismakingsavond voor mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden bij de TechniekFabriek (vrije inloop). Kinderen die een keer een techniek- of computerworkshop willen proberen, kunnen zich via de website aanmelden voor een Kennismakingsworkshop op zaterdag 14 september.

Meer informatie over de activiteiten van de TechniekFabriek, de nieuwe workshopreeksen en vrijwilliger worden is te vinden op www.detechniekfabriek.nu.

Meer berichten