Het kwam door zijn zoons dat Arjan zes jaar als groepsbegeleider meedraaide bij Fladderen op locatie Klavertje Vier, voor kinderen van groep 1 en 2. "De kinderen zijn zo leuk. Ik voelde me gedwongen te blijven." Foto: René van den Brandt
Het kwam door zijn zoons dat Arjan zes jaar als groepsbegeleider meedraaide bij Fladderen op locatie Klavertje Vier, voor kinderen van groep 1 en 2. "De kinderen zijn zo leuk. Ik voelde me gedwongen te blijven." Foto: René van den Brandt (Foto: Rene van den Brandt)

'We gunnen de kinderen een onvergetelijk vakantiefeest'

HOUTEN - Vrijwilligers zijn onmisbaar en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Vandaag maken we kennis met Arjan Dolman. Hij is vrijwilliger bij Stichting Fladderen Houten. Arjan is 47, getrouwd en vader van drie zoons. In zijn vrije tijd is hij vogelaar en gaat graag de natuur in. "Mijn liefde voor vogels is overgegaan op onze oudste zoon. Hij weet inmiddels meer over vogels dan ik."

"In 2008 besloot ik fulltime voor mezelf te gaan werken als entertainer. Ik zing en speel graag gitaar. Twee keer per week treed ik op. Daarnaast ben ik drama- en theater docent en heb de LOTUSslachtoffer opleiding gevolgd. Daar leerde ik grimeren voor trainingen voor hulpverleners. Vervolgens werd ik zelf hulpverlener en uiteindelijk docent. Mijn empathisch vermogen is mijn kracht in mijn werk en bij Fladderen, waar ik vrijwilliger ben."

Het kwam door zijn zoons dat Arjan zes jaar als groepsbegeleider meedraaide bij Fladderen op locatie Klavertje Vier, voor kinderen van groep 1 en 2. "De kinderen zijn zo leuk. Ik voelde me gedwongen te blijven toen mijn zoons te oud waren voor deze locatie. Nee zeggen kon ik niet en ik werd deel van de voorbereidingsgroep. We organiseren alles voor locatie Klavertje Vier. Dat doe ik nu twee jaar. Ik wist niet hoe groot de organisatie achter Fladderen is. De voorbereidingen starten bijna een jaar van te voren. We vergaderen regelmatig, waarbij gezelligheid bovenaan staat. De Fladderhap in oktober is een happening. Alle betrokkenen worden uitgenodigd, jubilarissen worden in het zonnetje gezet of we nemen afscheid van mensen die stoppen. Er is aandacht voor iedereen. Allerlei mensen van directeuren tot leerkrachten, van mensen van de gemeentewerf tot receptionisten uit het gemeentehuis zijn betrokken. Voor iedereen is er plek."

"Fladderen kent onder andere teams voor sport en spel, decor en crea. Zelfs als je niet zo veel met kinderen hebt, kun je tijd doneren en deel uitmaken van een verrassend groot netwerk. Soms gaat het niet om Fladderen, maar er gewoonweg voor elkaar zijn. Alles voor dat ene doel: kinderen een onvergetelijk vakantiefeest gunnen. Fladderen is eigenlijk een magisch woord!"

Door Irene van Valen

Meer berichten