Arnold maakt buitenshuis gebruik van een elektrische rolstoel. Karin van Dijk – Boogh
Arnold maakt buitenshuis gebruik van een elektrische rolstoel. Karin van Dijk – Boogh (Foto: )

Op stap met de burgemeester

HOUTEN - Op een zonnige zaterdagochtend had Arnold op de Weegh het genoegen om met burgemeester Gilbert Isabella op stap te mogen. Arnold maakt buitenshuis gebruik van een elektrische rolstoel om zich te kunnen verplaatsen. Echter door zijn ziekte ALS is de aansturing van zijn spieren niet optimaal en heeft hij bij zo'n uitstapje ondersteuning nodig. En afgelopen zaterdag heeft Gilbert deze ondersteuningstaak op zich genomen.

De vraag voor mantelzorgondersteuning kwam een half jaar geleden binnen bij Boogh Mantelzorg Match. Coördinator Karin van Dijk ging na een intakegesprek met de familie Op de Weegh op zoek naar een vrijwilliger, om een-op-een met Arnold op stap te gaan. Echter is het in de afgelopen maanden niet gelukt om een gezellige match te vinden, die met meneer mee wil lopen en af en toe hulp wil bieden bij het aansturen van de rolstoel. En het is voor Nicky, de vrouw en mantelzorger van Arnold nu juist zo belangrijk, dat ze even tijd voor zichzelf heeft. In de zoektocht naar een vrijwilliger die twee uur respijtzorg wil leveren, kwamen we op het idee om de nieuwe burgemeester te vragen of hij een zaterdagochtend mee op stap wilde. En uiteraard was Gilbert bereidt om Arnold en Houten-zuid beter te leren kennen.

Na de koffie met gebak werd Arnold van zijn trippelstoel in de elektrische rolstoel geholpen door zijn dochter en konden we met secure stuurbewegingen de deur uit. Gilbert en Arnold hebben samen een rondje om de Rietplas gewandeld en kwamen tot de conclusie, dat ze veel gemeen hebben. Allebei hebben ze in Zeist gewoond en beide op dezelfde school gezeten. Het was een gezellige wandeling en een goed gesprek. De burgemeester gaf ook aan dat het fijn is, dat er matchinitiatieven zoals Boogh Mantelzorg Match zijn, waar respijtzorg wordt geleverd door een vrijwilliger, hierdoor de mantelzorger ontlast wordt en daarnaast de vrijwilliger een gezellige tijd heeft. Het kost je maar twee uur en je krijgt er zoveel voor terug!

Aangezien de familie Op de Weegh al langer in Houten woont, kennen zij al veel meer van Houten. De nieuwe burgemeester zal aankomende maand in Houten komen wonen en zal zich nog verder gaan verdiepen in alles wat Houten te bieden heeft. De twee heren hebben afgesproken dat ze elkaar over twee maanden weer ontmoeten. Arnold zal dan opnieuw op stap gaan met de burgemeester en hem dan 'overhoren' om te kijken hoe de inburgering in onze gemeente gevorderd is.

Interesse in respijtzorg?
Ben je mantelzorger van iemand met hersenletsel en wil je in aanmerking komen voor respijtzorg, neem dan contact op met Boogh en we helpen je graag verder. Ook zijn we voor Mantelzorg Match op zoek naar vrijwilligers die zich 2 uur willen inzetten voor ondersteuning en gezelligheid. Meer info: Boogh Mantelzorg Match 030-2593943 of mail naar mantelzorgmatchhouten@boogh.nl.

Meer berichten