trofee Groene Keus
trofee Groene Keus (Foto: Duurzaamheidsfonds Houten)

Verkiezing de Groene Keus 2019

HOUTEN - Het Duurzaamheidsfonds Houten stimuleert initiatieven - groot en klein - die de gemeente Houten duurzamer kunnen maken. Al zes jaar zijn op die manier veel en heel verschillende projecten uitgevoerd en ook dit jaar is er een ‘Groene Keus- ronde’ waarbij inwoners van Houten ondersteuning bij het uitvoeren van mooie groene ideeën kunnen aanvragen. Project ideeën zijn welkom tot en met 15 september via een mail naar info@dfhouten.nl. Eind september is de deadline voor de uitgewerkte projectaanvragen. Informatie over de procedure en de voorwaarden rond de aanvragen is te vinden op de website van het Duurzaamheidsfonds www.dfhouten.nl

Op de activiteitenmarkt vorig weekend was het Duurzaamheidsfonds met een stand aanwezig. De winnaars van vorig jaar waren aanwezig bij de stand om het publiek uitleg te geven over hun project “De Tuin der Tuinen”, over de aanleg van een vlindertuin in de nieuwe woonwijk De Kiem van Houten. Dit ter inspiratie voor bezoekers en als voorbeeld van de mogelijkheden die het Duurzaamheidsfonds biedt. Ook konden bezoekers bij de stand hun eigen ‘zaadbommetjes’ maken om letterlijk meer bloemen te laten bloeien in Houten. Er zijn diverse ideeën besproken en het eerste uitgewerkte projectvoorstel is al binnen.

Eind oktober besluit het Duurzaamheidsfonds welke projecten met steun uitgevoerd kunnen worden, waarna inwoners van Houten via www.dfhouten.nl kunnen stemmen welk project de voorkeur zou hebben. Het project met de meeste stemmen wordt de winnaar van de Groene Keus 2019. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op 9 november.

Om in aanmerking te komen voor subsidie worden de plannen beoordeeld op haalbaarheid, het innovatieve karakter, realisatie in de gemeente Houten, overstijging van eigenbelang en uiteraard de bijdrage aan duurzaamheid.

Meer berichten