Feestelijke opening gezonde schoolpleinen KWC

REGIO - De 1e fase gezonde schoolpleinen, op beide locaties van het KWC, is af. Vrijdag 27 september werden de verbouwde schoolpleinen officieel geopend.

Drie jaar geleden is het idee begonnen voor het vernieuwen van de schoolpleinen. Door middel van een PWS (profielwerkstuk) werd het de werkgroep (bestaande uit gymdocenten Wouter Baas, Joram Salakorij en Wilrit Bos) duidelijk dat de leerlingen van het KWC meer plekken wilde hebben om te sporten en om te kunnen zitten.

Afgelopen juni werd er een start gemaakt met de verbouwing van de grijze schoolpleinen naar sportieve en kleurrijke pleinen. En nu, zo'n kleine drie maanden later, kunnen de leerlingen gebruik maken van de nieuwe prachtige schoolpleinen. Vol trots toonde de werkgroep van het KWC tijdens de officiële opening de aangelegde sportcourts aan leerlingen, collega's en andere belangstellenden.

De opening werd ingeleid door de danseressen van Studio Urban, waarna Henk Bolt van de Rabobank – ­­­­­­­­­­­­de Rabobank is een groot aanmoediger van dit project en heeft hiervoor een mooi bedrag gedoneerd – de aftrap verrichtte. Hij trapte een bal richting oud KWC-leerling en freestyle voetbalster Laura Dekker, die vervolgens de show overnam met haar baltrucks. Hierna werden de pleinen meteen in gebruik genomen door de leerlingen.

Naast de Rabobank zijn er in samenwerking met meerdere partijen diverse subsidies binnengehaald. Provincie Gelderland, GGD, gemeente Culemborg, Zoneparc, Archipel Basketbal en ElkWelzijn zijn de partners waarmee het KWC in zee is gegaan.

De gymdocenten hebben met de courts extra sportruimte om te gebruiken tijdens de lessen en leerlingen kunnen in pauzes of tussenuurtjes even lekker sporten.

In de tweede en laatste fase wordt er meer groen en meer zitjes aan de pleinen toegevoegd. Zo kunnen leerlingen die iets minder sportief bezig willen zijn, even lekker buiten zitten om te ontspannen. In de toekomst kunnen, bij mooi weer, diploma-uitreikingen of andere feestelijkheden gehouden worden.

Meer berichten