logo week van de voedselbanken
logo week van de voedselbanken (Foto: P. Bronkhorst)

Voedselbank Houten zichtbaar tijdens week van de voedselbanken

HOUTEN - Van 12 t/m 19 oktober is het de landelijke ‘Week van de Voedselbanken’. In deze week vallen Wereld Voedseldag (16 oktober) en Wereld Armoededag (17 oktober). Beide thema’s raken de kern van het werk van de voedselbanken: voedsel uitdelen aan mensen die het heel hard nodig hebben.

De vrijwilligers van de voedselbank denken dat in Houten nog lang niet iedereen die het nodig heeft, zich ook aanmeldt. Schaamte speelt een belangrijke rol. De ervaring van de vrijwilligers is dat het iedereen kan overkomen, dus het is niet iets om je voor te schamen. De voedselpakketten in Houten zijn goed gevuld en ook van goede kwaliteit: elke week diverse verse groenten, brood, vlees en andere versproducten. En sinds deze zomer kunnen klanten zelf hun pakket samenstellen (winkelen), waarmee de tevredenheid over de pakketten flink gestegen is.

De Voedselbank Houten heeft in deze week drie momenten waarop zij ‘zichtbaar’ is in Houten. Afgelopen zaterdag was er een inzameling bij een supermarkt, woensdag 16 oktober zijn zij te gast bij het radioprogramma WelZijn Houten van de Omroep Houten, en op zaterdag 19 oktober staan ze met een kraam op het Rond en verkopen ze non-food artikelen ten bate van de voedselbank. Mensen die zich willen aanmelden voor voedselhulp, als vrijwilliger, voedsel of geld willen doneren of gewoon eens kijkje willen nemen bij de Voedselbank Houten, kunnen een berichtje sturen via www.voedselbankhouten.nl

Meer berichten