UIit de herfstworkshop: cool, zo'n dode ringslang
UIit de herfstworkshop: cool, zo'n dode ringslang (Foto: Lia Overbeek)

Workshop Spelen in het groen - Winterrust!

HOUTEN - Kom spelen in het groen! Winteractiviteit voor gezinnen met jonge kinderen.

De workshop “Spelen in het Groen” wordt elk seizoen georganiseerd. Op vrijdag 22 november kunnen (groot)ouders met jonge kinderen weer leuke spelideeën opdoen voor de winter. Het thema is “Winterrust!”. Hoe komen de dieren de winter door? Er zijn winterslapers en wakkerblijvers. Moeten die niet eten? En hoe blijft iedereen warm? Door middel van spel gaan we op onderzoek uit. We gaan bijv. voedsel verzamelen en hout sprokkelen. En wie durft er in het nest van de egel te gaan liggen? We sluiten dit seizoen af met verhalen rond het kampvuur. Wie doet er mee?

Tijdens de workshop komen verschillende spellen en natuuractiviteiten aan bod om samen met je kind in de natuur te doen. Alle zintuigen worden hierbij gebruikt. Ook gaan we lekker bewegen. Beweging is niet alleen gezond, kinderen ontwikkelen door te bewegen hun motoriek en hun zelfvertrouwen. Bovendien blijf je er lekker warm van.

De workshop “Spelen in het Groen” is ontwikkeld door Groene maatjes samen met Fluit & Kruid. De workshops zijn bedoeld voor gezinnen. (Groot)ouders maken tijdens de workshop kennis met leuke activiteiten die ze buiten met hun kinderen kunnen ondernemen. Hoewel de activiteiten vooral gericht zijn op kinderen van 4–7 jaar, zijn ook jongere en oudere kinderen van harte welkom. Samen met het hele gezin naar buiten, lekker bewegen en iets over de natuur leren. Hoe leuk is dat!

Kom op 22 november naar het Natuurpad en laat je verrassen.

Datum: vrijdag 22 november 2019
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Natuurpad, start bij NME Houten, Keercamp 13, 3992 RV Houten
Kosten: gratis
Aanmelden: info@groenemaatjes.nl
Meer informatie: www.groenemaatjes.nl

Meer berichten