Marleen Anthonissen
Marleen Anthonissen (Foto: eigen bezit)

Lezing 'Jezus volgen in het Heilige Land'

HOUTEN - Op donderdag 14 november (20.00 uur) is er in de Opstandingskerk (Het Kant 1) een lezing 'Jezus volgen in het Heilige Land'. Marleen Anthonissen woonde van begin 2014 tot en met juli 2019 in Jeruzalem. Samen met haar man Ilja was ze door de Protestantse Kerk uitgezonden om de lokale gelovigen in Jezus te steunen.

Marleen: “Dat is ook altijd het onderwerp geweest waarover we graag praatten. En waarover ik nog steeds graag praat. Tijdens mijn lezing leg ik lijnen met het leven van alledag in Jeruzalem. Daardoor kom je heel veel te weten over hoe het leven in Israël is. Ik doe dat via quiz, een geschiedenislesje en een theologisch overzicht, zodat Nederlandse gelovigen handvatten krijgen om naar de hele situatie daar te kijken.”

Wie is Marleen?
In 2013 werden Ilja en Marleen Anthonissen-van der Louw door Kerk in Actie uitgezonden naar Jeruzalem. Begin 2014 gingen ze er met hun kinderen Marieke en Niels wonen. Het was hun taak verbinding te leggen tussen Nederlandse en lokale christenen. Marleen als pastoraal werker bij de Lutherse Redeemer Church, Ilja als onderwijsadviseur bij het Bethlehem Bible College. Op 21 oktober 2017 is Ilja plotseling overleden. Marleen zette haar werk in Jeruzalem voort tot het einde van haar uitzending. Begin juli 2019 is zij met de kinderen teruggekeerd in Nederland.

De avond wordt gehouden op donderdag 14 november aanvang 20.00 uur, vooraf is er koffie/thee. Locatie: Opstandingskerk, het Kant 1 Houten

Meer berichten