Architect Jeanne Dekkers (links) en bestuurder Stichting OOH Annelies Smits (rechts) tekenen overeenkomst ontwerpopdracht schoolgebouw OBS De Velduil.
Architect Jeanne Dekkers (links) en bestuurder Stichting OOH Annelies Smits (rechts) tekenen overeenkomst ontwerpopdracht schoolgebouw OBS De Velduil.

OBS De Velduil kiest Jeanne Dekkers als architect (ver)nieuwbouw

HOUTEN - Sinds de zomer zijn de twee openbare basisscholen in Houten Noordoost, OBS De Brug en OBS Klavertje Vier, gefuseerd. De nieuwe school, OBS De Velduil, telt 340 leerlingen. Deze leerlingen zijn nu nog verdeeld over de twee bestaande schoollocaties aan de Beverakker en het Eggeveld.

(Ver)nieuwbouw
In de toekomst zullen de leerlingen op één locatie aan het Eggeveld worden gehuisvest. Om deze leerlingen, een peuterschool en een naschoolse opvang te kunnen huisvesten is meer ruimte nodig dan het huidige schoolgebouw biedt. De gemeente zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 de keuze maken tussen nieuwbouw en vernieuwbouw. De (ver)nieuwbouw is gepland voor 2021-2022.

Keuze architect
In de aanloop naar de definitieve plannen heeft Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) onlangs gesprekken gevoerd met vier architectenbureaus. Hieruit is gekozen voor Jeanne Dekkers Architectuur uit Delft. Dit bureau combineert aandacht voor de omgeving en duurzaamheid met esthetiek en functionaliteit. De komende weken gaan zij aan de slag met ontwerpschetsen en een kostenraming, die vervolgens met de gemeente en Stichting OOH zullen worden besproken. Naar verwachting zullen de eerste ontwerpschetsen begin 2020 aan ouders en buurtbewoners worden gepresenteerd.

Meer berichten